Nå stenger de fleste psykologkontorene i Norge som følge av COVID-19 viruset og tiltak fra myndighetene. Det å fortsette behandlingene over Internett er derfor en nødvendig løsning for å ta hensyn til smittevern. Psykologfellesskapet tilbyr terapi over video / telefon for å imøtekomme alle våre klienter i denne tiden.

Forskning viser at terapi over internett (det vil si videokonsultasjon) både føles og er veldig bra – bare en gir det en sjans. Vår erfaring er at terapi over video fungerer svært godt i tiden vi er i nå, og fungerer som et svært godt alternativ i disse tider. Overgangen til videokonsultasjoner har gått over all forventning. Vi ser at vi som psykologer får gjort en veldig god jobb, og våre klienter er også svært fornøyde med denne løsningen. Samtidig bidrar vi til at alle som trenger det får behandling, støtte og veiledning.

Er terapi over internett / video konfidensielt nok?

Vi følger alle krav om personvern og har derfor valgt å ta i bruk en velprøvd platform. Vi bruker en videoplatform som heter Confrere, og som er utbredt i blant annet helsevesenet. Confrere er ende-til-ende kryptert noe som betyr at ingen utenforstående kan se hva som foregår i samtalen mellom deg og din psykolog.

For deg som klient betyr det blant annet at du logger inn med Bank-ID for sikker innlogging. Platformen er utviklet i Norge med det norske markedet i fokus.

Hvordan fungerer det?

Vi sender en link, og alt du trenger å gjøre er å følge anvisningene for å bli koblet til. Det er et veldig enkelt og intuitivt program som kan brukes både på mobil, nettbrett og PC så sant du har et kamera og mikrofon.

 

Vi anbefaler derfor alle våre klienter å forsøke terapi over video i disse tider. For nye klienter ber vi om at du tar kontakt med den enkelte psykologen for å avtale oppstart av behandling over video. Behandlingen vil selvfølgelig kunne fortsette ansikt-til-ansikt etter situasjonen med Coronaviruset er avklart. 

 

 

Henvisning er ikke nødvendig, så hvis du ønsker bestille time – ta kontakt med den enkelte psykolog.